Jordtag – Nordic Grounding

Vi utför jordning enligt modellen Nordic Grounding, som är en patenterad vertikaljordning, där vi kunnat visa upp enastående resultat.

Våra kunder är förbrukare och leverantörer inom elindustrin, fastighetsägare och även privatpersoner.

Vi utför alltid noggranna analyser av varje anläggning som oftast har egna förutsättningar och kan i samråd med kund erbjuda den mest optimala lösningen. Detta har resulterat i mycket nöjda kunder.

Vår patenterade teknik har visat sig vara ett bra alternativ, där kraven på ordentlig jord inte är en förhandlings sak. Vissa marker är svår jordade med traditionell teknik. Vi gör det möjligt!

Se mer på www.nordicgrounding.se

 

Vindparken Sättravallen i Kristinehamn.
(Geologin satte käppar i hjulen på alla tidigare försök till godkända jordtag)

Vi anlitades där december 2015 som leverantör av vår vertikaljordning.  Efter Vertikaljordning – Nordic Grounding, kunde samtliga turbiner driftsättas. Projektet blev enormt lyckat trots mycket tuffa förutsättningar och en pressad tidsplan.

 

Läs mer om reportaget i tidningen Elinstallatören (nov 2016):

Elistallatoren Vertikaljordning

Tidningen kan även läsas via länken nedan (högerklicka på länken och välj att öppna i ett nytt fönster)

https://www.paperton.com/shelf/reader/magazine_id/37658/whitelabel/elinstallatoren/uid/1563345/token/60f6256f88634c2fc8ed3499e45d223e150f9406#page/70

Elinstallatören är den ledande branschtidningen inom elteknikområdet. Tidningen grundades 1934 och ges ut av EIO Medlemsservice AB. Ett dotterbolag till Elektriska Installatörsorganisationen EIO som är en opolitisk och oberoende bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges el- och teleteknikföretag. EIO har 2.600 medlemsföretag med sammanlagt 25.000 anställda som omsätter 28 miljarder kronor. EIO är medlemmar i Svenskt Näringsliv.

 

 Snabbfakta Sättravallen Vindpark

  • Sättravallen Vindpark ligger i Kristinehamns kommun, Värmlands Län.
  • Projektet är utvecklat av Scanergy Wind AB från Karlstad och blev satt i drift april 2016.
  • Projektet är sålt till tyska försäkringsbolaget Allianz som genom en pensionsfond äger projektet långsiktigt.
  • Projektet består av 16 vindmöllor från Vestas med 3.3MW installerad effekt per mölla och 52.8MW totalt för projektet.
  • Möllorna har en totalhöjd på 184 meter från marken till toppen på bladet och är till nyligen dom största installerade i Sverige. Tornet är 117 meter högt och rotor med bladen har en diameter på 126 meter. Fundamentet lyfter 2 meter upp från marken som i summa ger en totalhöjd på 184 meter.
  • Ett normalår förväntas projektet att producera ca 160 GWh, vilket motsvarar 160’000 MWh eller 160’000’000 kWh.
  • En normal förbrukning för villor i Sverige med direktverkande el är 25’000 kWh/år och för en lägenhet med direktverkande el 12’000 kWh/år.
  • Jordtagsvärden vid uppstart ca 80 – 168Ω och efter avslutat projekt var alla (16 enheter) under 10Ω.

 

Kunskap om jordtag i dagens samhälle, med försämrad elkvalitet, är ett relativt outforskat område, men tekniken vi levererar är beprövad och har visat att bra jordtagsvärden är både möjligt och ekonomiskt försvarbart!

Kontakta oss för mer information.